
پیام سنا به ترامپ؛ تو بازنده ای بیش نیستی!
فردیس نیوز- شب گذشته و در اقدامی بی سابقه، مجلس سنا که اکثریت اعضای آن را جمهوری خواهان و دوستان هم حزبی رییس جمهور آمریکا تشکیل می دهند، با چرخش 4 عضو خود و همراهی با دموکرات های مجلس، “قطعنامه اختیارات جنگی درباره ایران” را با 50 رای موافق و 48 رای مخالف به تصویب رساندند.
بر اساس این قطعنامه که پیشتر در مجلس نمایندگان نیز به تصویب رسیده بود ” هرگونه اقدام نظامی دولت آمریکا علیه ایران را مسدود میکند، مگر آنکه رئیسجمهور ترامپ ابتدا مجوز کنگره را برای چنین اقدامی دریافت کند”
هر چند این قطعنامه با آنچه سی ان ان گزارش کرده است ” الزام آور نیست” ، اما در وضعیت موجود یک پیام بسیار روشن برای ترامپ دارد؛ ” تو بازنده ای بیش نیستی”
در روزهای گذشته رئیس جمهور ایالت متحده با ترفند های مختلف و استفاده از فضای رسانه ای، خود را پیروز بی چون و چرای جنگ علیه ایران نامیده و توافق حاصله را بزرگترین دستاورد دوران معاصر میداند. در حالیکه پس از انتشار متن توافقنامه، همگان بر پیروزی راهبردی ایران تاکید داشته اند.
از سوی دیگر عبور برخی جمهوری خواهان از ترامپ، نشان دهنده شکست استراتژیک رئیس جمهور متوهم آمریکا در لفاظی ها و حرف درمانی برای فراموش کردن اثرات مخرب جنگ بر اقتصاد آمریکاست به نحوی که هم حزبی های وی نیز با تردید از آینده سیاسی رئیس جمهور و عواقب تنش اقتصادی در سایه جنگ، دو هدف را دنبال می کنند؛
اول اینکه خود را از خرابکاری های ترامپ مبرا کنند
و دوم اینکه با وجود عدم تعادل فکری در تصمیم گیری ها و احتمال انجام عملیات های بیشتر در صورت فشار لابی های صهیونیستی بر وی، علی الخصوص از سوی جرد کوشنر داماد ترامپ، ابزاری قانونی بر اقدامات آینده وی داشته باشند.
به اعتقاد شخصی، با قطعنامه دیشب سنا، ترامپ سه گانه افول سیاسی خود را تکمیل کرد.
اول با آغاز جنگی که به اعتقاد همگان با تاثیرپذیری ابلهانه از جنگ افروز ترین چهره دهه های اخیر، یعنی بنیامبن نتانیاهو، اسرائیل را بر آمریکا ترجیح داد.
دوم عدم استراتژی مشخص در مواجه با بحرانی همچون جنگ که موقعیت اقتصادی و نظامی آمریکا را در پایین ترین سطح خود در دوران پس از جنگ جهانی دوم قرار داد و ضمن از دست دادن اعتماد شرکای همیشگی و راهبردی خود در دنیا، نفوذ رقبای اصلی، یعنی چین و روسیه را سرعت بخشید و در نهایت برای فرار از عواقب سخت تر، با امضای توافقنامه ای، همه آنچه را که قبلا داشت، با التماس و دادن امتیازهای بیشتر، درخواست کرد.
و سوم اینکه اختلاف افکنی عمیق در میان هم حزبی ها، آینده سیاسی بسیاری از چهره های تاثیرگذار دولت کنونی ، همچون ونس ، را به پرتگاه بی اعتمادی برد و بر اساس تجزیه و تحلیل بسیاری از اندیشکده های آمریکایی و غربی، ادامه روند فعلی به فروپاشی محبوبیت جمهوری خواهان در میان عامه مردم، که هم اکنون تاثیر عمیقی از تورم ناشی از جنگ را تجربه می کنند، منجر خواهد شد که بازیابی آن سالیان متمادی طول خواهد کشید.
هر چند این شکست های تاریخی ترامپ که خود را منجی و مسیح آمریکا میدانست برای بسیاری خوشحال کننده است، اما هشدارهایی را نیز با خود همراه دارد و مهمتر از آن احتمال فرار رو به جلو رییس جمهور آمریکا با اقدامات بی ثبات ساز بیشتر در منطقه است.
ترامپ همواره نشان داده که در دهه هشتم زندگی خود همچون «کودکی بی ثبات در افکار و رفتار» است که به سختی قابل کنترل خواهد بود.
باید منتظر بود و دید که تقابل فعلی ترامپ با اکثریت نمایندگان مردم در مجالس آمریکایی، قابلیت قماربازی وی را فعال خواهد کرد یا منطق اول آمریکا!/مهدی مزرئی



