دردهایی که با «چَشم» درمان نمی شود

موج البرز- شهرک ابريشم، از پروژه هاي تعريف شده مسکن مهر، نزديک به 15 سال است که کلنگ آن بر زمين زده شد تا اميدي باشد براي خانواده هايي که آرزوي سرپناه خود را داشتند.

مهدی مزرئی- شهرکي به وسعت 240 هکتار در شرق چهارباغ که بيش از 8000 واحد مسکوني را با جمعيتي بالغ بر 30 هزار سکنه در خود جاي داده است.

راه و شهر سازي متولي آن و دولت تامين کننده بودجه احداث با مشارکت مالکين بود. اما تلاطم بازار و افزايش سرسام آور قيمت ها، متوليان را فراموش کار و پيمانکاران را فراري از اجراي تعهدات کرد.

شهرک ابریشم

حال 30 هزار سکنه در فقري از سرانه ها، آمال هاي خود را در کش و قوس هاي ميان شهرداري چهارباغ و راه و شهرسازي استان دنبال مي کنند.

سيد جعفر موسوي، شهردار چهارباغ، با بيان عمده مشکلات اين شهرک، آنها را در 3 بخش خلاصه کرد: «در فرونشست قرار دارد. نزديک فرودگاه پيام و قيف پروازي آن است و از همه مهمتر نزديک مرکز دفن زباله حلقه دره است»

مشکلات عمومي بسيار است. اما در حال رفع شدن. در 3 سال گذشته يک پارک محلي در وسعتي بيش از 2 هکتار و 2 مرکز درماني دولتي و خصوصي احداث شده است. 8 مدرسه تحويل ساکنين شده و 2 مجتمع ورزشي و 2 بازار روز در حال ساخت است. اما 30 هزار سکنه با اين خدمات، چه ميزان از حق عمومي خود را دريافت کرده اند؟

موسوي دغدغه عموم مردم را مي شوند. از استاندار و مديران شهرستان چهارباغ براي همکاري در حل مشکلات اين شهرک قدرداني ميکند، اما گله مي کند از راه و شهرسازي که براي تحويل اسناد مالکيت هيچ قدم مثبتي بر نميدارد. « پرونده ها و اطلاعات بلوک هاي ساخته شده تحويل نمي شود. اين ها مشکلات فزاينده اي را براي مالکين جهت دريافت اسناد مالکيت ايجاد خواهد کرد. شهرداري براي صدور پايانکار هيچ مستنداتي ندارد. اين تبعات به شهروند برخواهد گشت. » شايد کمي تعجب برانگيز باشد که 8000 واحد مسکوني و 240 هکتار زمين در صورتجلسه 2 صفحه اي واگذار شده است!

سید جعفر موسوی

آنهم بدون اجراي مفاد آن!

موسوي مي گويد: « مردم حق دارند که در اين منطقه پارک داشته باشند، امکانات رفاهي داشته باشند، خدمات مناسب دريافت کنند» و ادامه مي دهد: « من از طرف کساني که قبلاً بايد اقداماتي را انجام مي‌دادند و نداده‌اند، از مردم اين شهرک عذرخواهي مي‌کنم.»

شايد بتوان براي مشکلاتي که فرودگاه پيام براي ساکنين ايجاد مي کند صبر کرد. يا براي ايجاد زيرساخت هاي لازم تحمل کرد. يا حتي چشم را بر ترک هاي ساختمان بست. اما با بوي تعفني که هر روز فضاي شهرک را پر مي کند، چه بايد کرد؟

شهردار چهارباغ نيز گلايه دارد. « با ورود به تابستان و هواي گرم، واقعا نمي شود در اين شهرک بخاطر بوي نامطبوع حلقه دره عبور کرد»
شهرک ابريشم که قرار بود مامني باشد براي آسايش، حال چالشي شده براي مديريت شهري چهارباغ! متولي و مجري، هر دو از تعهد خود شانه خالي کرده اند و با يک صورتجلسه 2 صفحه اي! مردم را در مقابل شهرداري قرار داده اند.

شهرک ابریشم

موسوي از تعهدات خود به شهروندان شانه خالي نمي کند. « اگر راه و شهرسازي زمين بدهد، پارک محله اي، بازار روز، فرهنگ سرا و … براي شهروندان خواهيم ساخت.» البته اگر بجاي « چشم» گفتن هاي بيهوده، 2 هفته براي مردم وقت گذاشته و اسناد را تحويل شهرداري دهند.

پروژه اي که قصور پيمانکاران، ناظرين و متوليان در آن مشهود است. کافيست نگاهي به تَرَک هاي ساختماني، وضعيت آسانسورها و طراحي شهري آن بيندازيد. سيد جعفر موسوي، شهردار چهارباغ، در برنامه راديويي «البرز من سلام» تعهد خود به اين کودک نارس و معلول به نام شهرک ابريشم را دو چندان دانسته و براي بهبود وضعيت ساکنين آن تنها يک خواسته دارد « اسناد، املاک و مستنداتي که بايد به شهرداري واگذار شود، واگذار شود»

به هر حال اين شهرک، زائيده يک برنامه ريزي کلان کشوري بوده و اجراي درست آن بر ذمه متوليان آن است. مردمي که آرزوهايشان را براي ساده ترين حق زندگي، يعني داشتن سرپناه مناسب، دنبال ميکنند، شايسته نيست که اميدشان هم با بي مسئوليتي برخي مسئولين از بين برود.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا