احداث اولین رینگ سلامت استان البرز در مشکین دشت

موج البرز- مديريت شهري مشکين دشت در دوره ششم خود، با تکيه بر افزايش بودجه، توسعه متوازن در حوزه هاي مختلف همچون بهبود سرانه هاي فرهنگي، ورزشي، فضاي سبز، آموزشي و … را دنبال کرده و در حال ادامه دادن است.

قطعا احصاء مشکلات و بهره مندي از پتانسيل هاي شهري جهت بهبود وضعيت شهروندان مشکين دشتي، مستلزم نگاه آينده نگري، جامعه شناسي، شهر شناسي، نقاط قوت و ضعف هر منطقه و از همه مهم تر نگاه عمراني همه اعضاي شوراي شهر، بالاخص شهردار منتخب آنهاست که گويا در حال حاضر قطار توسعه مشکين دشت بر ريل اصلي قرار گرفته است.

آنچه نمايان است شهروندان اميدوار به توسعه محله ها و دسترسي آسان تر به امکانات، مديران خواهان همکاري هاي سازنده بيشتر و مشارکت ها براي ساخت شهري آباد، شاد و همراه محيط زيست، در حال افزايش است.

شورای مشکین دشت

هر چند سال هاي ابتدايي مديريت شهري مشکين دشت در اين دوره با چالش ها، رفت و آمد ها و مقداري اختلاف نظر هاي غير سازنده همراه بود، اما گويي در 18 ماه گذشته، همت « منتخبين مردم در شوراي اسلامي شهر» و « منتخب شورا» در شهرداري، بر کاستن کمبود هاي فراوان مشکين دشت در ادوار گذشته و تلاش براي رساندن نياز هاي شهري به سرعت افزايش جمعيت آن است. هر چند سخت، اما ديدن فعاليت پيمانکاران در پروژه هاي در حال احداث و يا حضور در افتتاحيه هاي متعدد در مشکين دشت، نشان از اين تلاش هاي در خور توجه دارد.

همين چند روز پيش بود که براي حضور در مراسم افتتاح برخي پروژه هاي شهري، همراه ساير مديران شهري و شهرستاني و البته آگاهي از روند تکميل پروژه هاي در حال ساخت، در کوچه و خيابان هاي مشکين دشت، گذري جالب داشتم و در حين بازديد، ليستي از آن پروژه ها را با مقداري جزئيات لازم مطالعه مي کردم.

از سالن مديريت بحران ابراهيم آباد با مساحت 2200 متر مربع و پيشرفت فيزيکي بيش از 60 درصد که قابليت بهره برداري چند منظوره همچون ورزشي و فرهنگي را دارد تا احداث ساختمان اورژانس در شهرک بعثت که اندکي تا بهره برداري فاصله داشت، همگي نشان از نگاه مديريت شهري مشکين دشت به نياز هاي همه مناطق شهري دارد.

رینگ سلامت مشکین دشت

علي سلگي، شهردار مشکين دشت از زاويه اي ديگر به اين پروژه ها نگاه مي کند « ما عمل کرديم» و ادامه مي دهد «در شهري که پيش از اين حتي رويکرد برنامه‌محور معنا نداشت، امروز هر اقدام ما پشتوانه مطالعاتي و پيوست اجتماعي دارد»

شهردار سابق ملارد که 18 ماه گذشته را در مشکين دشت خدمت کرده، همراهي اعضاي شورا در نياز سنجي شهري و بارگذاري پروژه ها در مناطق نيازمند را مي ستايد و مي گويد: « در شرايطي که بيشتر شهرهاي کشور با مشکل بودجه مواجه هستند، ما علاوه بر تکميل پروژه هاي نيمه کاره از سال هاي قبل، تعداد قابل توجي پروژه را از ابتدا آغاز کرده ايم و در حال حاضر هم حدود 30 پروژه در حال اجراست»

مهدي نيکمرام، عضو شوراي شهر مشکين دشت نيز به همکاري و تعاملات سازنده ميان اعضاي شورا و شهردار اشاره ميکند و مي گويد: « افزايش قابل توجه بودجه از رقم 70 ميليارد به بيش از 700 ميليارد در اين دوره از فعاليت شورا، نشان دهنده پتانسيل بالاي شهر و مديريت درست در شهرداريست»

به هر حال تلاش ها هر چقدر هم که باشد، باز هم کاستي ها، بيشتر از امکانات ديده مي شود. اما بيان کاستي ها و مشکلات، نمايانگر « بغض » از مديران نيست، همانطور که تمجيد از عملکرد مديري، نشان دهنده « حب » با ايشان نيست. هدف کمک به مديران براي ديدن چيزيست که شايد از نگاه آنها دور مانده و انجام آن خيري به شهروندان مي رساند يا مانع از تضييع حقوق عامه مي شود.

به همين دليل بود که در ديدار با اعضاي شوراي شهر و شهردار مشکين در نشست هم انديشي، وضعيت نگران کننده عدم رسيدگي صحيح و اصولي به فضاي سبز شهري را مطرح کردم.

محمود دژکام، عضو شوراي شهر مشکين دشت و عضو کميسيون ماده هفت، از طرح اين موضوع استقبال کرده و گفت: « کاملا حق با شماست و به زودي پيمانکار فضاي سبز مشخص و معرفي مي شود»

و البته همه ميدانيم که شرايط آب بحرانيست و تامين آب فضاي سبز شهري دشوارتر از قبل است. اين عضو شورا نيز تاکيد کرد و گفت: « مشکين دشت بيش از 28 کيلومتر فضاي سبز دارد. هر چند اعتقاد دارم که کافي نيست، اما براي همين مقدار هم مشکل تامين آب داريم. حدود 50 کيلومتر لوله کشي براي آبياري قطره اي داشتيم و سعي کرديم از چاه هايي که ديگر براي آب شرب مناسب نيست، براي آبياري فضاي سبز استفاده کنيم، اما اولويت کنوني تامين آب مسکوني ست.»

اما راهکار رسيدگي به فضاي سبز شهري که باعث زيبايي و طراوت شهر و از همه مهمتر ريه هاي آن است، اصلاح شيوه بارگذاري و تنوع گياهان مورد استفاده به منظور بهره وري و دوام بيشتر، همزيستي بهتر با شرايط موجود و کاستن چمن کاري در شهر است. موضوعي که دژکام بدان اشاره کرد.

« بزرگترين رينگ گردشگري سلامت استان البرز در مشکين دشت ايجاد خواهد شد» وعده اي که اعضاي شوراي شهر مشکين دشت و شهردار داده اند و مسير آن « در بلوار هاي امام خميني، سردار سليماني، شهيد صياد شيرازي و شهيد کاظمي احداث خواهد شد» و اين يعني فرصت هاي بزرگ سرمايه گذاري که حاصل آن رونق اقتصادي و ايجاد درآمد پايدار براي شهر است.

توجه به ورزش، فرهنگ و احترام به ارزش ها در کنار اهميت به نياز هاي افراد کم توان جسمي و معلولين، ميتواند مسير سلامت در مشکين دشت را به الگوي مناسبي از « شهر انسان دوست» براي ديگر نقاط کشور تبديل کند. خواسته هايي که علي سلگي، شهردار مشکين دشت، بدان اشاره و تاکيد دارد.

بافت فرسوده، املاک قولنامه اي و طرح جامع شهري چالش هاي بزرگ و قديمي مشکين دشت است. « چهل هکتار از بافت هاي فرسوده در طرح بازآفريني شهري و بهسازي اين بافت ها، در استانداري مصوب و به زودي اجرا خواهد شد» اين وعده اي بود که شهردار مشکين دشت در حضور اعضاي شورا بدان اشاره کرد.

احمد کريمي پور، ديگر عضو شوراي شهر، نيز از افتتاح يک پروژه در هر ماه خبر داد. مسيري که براي افزايش سرانه ها و کاهش نياز هاي محلات اين شهر بسيار مورد نياز است. به همين منظور در روز هاي گذشته نيز پروژه اورژانس شهرک بعثت، مجموعه فرهنگي ورزشي محله ابراهيم آباد، پروژه پياده ‌روسازي دشت بهشت با مساحت 8200 متر مربع و طول 720 مترو چمن شهيد قدوسي افتتاح و آماده بهره برداري شد.


همچنين با تلاش هاي مجدانه مديريت شهري مشکين دشت، سرانجام مشکل الحاق شهرک رستمي و لوکوموتيو راني به شهر مشکين دشت حل شد و زين پس اهالي اين مناطق مي توانند خدمات خود را از شهرداري مشکين دشت به راحتي درخواست کنند. موضوعي که سالها مورد اختلاف فرديس و مشکين دشت بود و شهروندان اين مناطق بين دو شهرداري دائما در حال تردد بودند.

شهردار مشکين دشت حل معضل ترافيک را با توسعه حمل و نقل عمومي و تعريض و اصلاح هندسي معابر پيوند زد و گفت: «براي حل مشکلات ترافيکي و حمل و نقل عمومي با تصويب شوراي شهر، اتوبوس‌هاي جديدي به ناوگان حمل‌ و نقل عمومي افزوده خواهد شد و در حال تهيه طرح جامع ترافيکي شهر هستيم تا اصلاح هندسي، يک‌طرفه‌سازي و تعريض معابر شهر انجام شود»

وقتي ديدگاه يک شهردار از «شهر فروشي» براي اجراي پروژه ها به «جذب سرمايه گذاري» و « ايجاد درآمد پايدار» برسد، ميتوان آينده آن شهر را روشن ديد. « بيش از 10 پروژه سرمايه‌گذاري در قالب ماده 19 و همکاري با سازمان همياري‌ها در حال نهايي شدن است. ما به‌جاي تملک و بار مالي، با جذب مشارکت، هم خدمات شهري را توسعه مي‌دهيم و هم اشتغال‌ زايي ايجاد مي‌کنيم» علي سلگي با بيان اين مطالب، نقشه راه مديريتي آينده را براي مشکين دشت ترسيم کرد.

علی سلگی

هر چند اعتقاد داريم که کاستي ها در مشکين دشت بسيار است. همچون ساير نقاط البرز و حتي کشور. اما وقتي اعضاي شوراي شهر « عملکرد عمراني شهردار در 18 ماه گذشته را با فعاليت هاي انجام شده در 10 سال قبل برابر» ميدانند، بدان معناست که قطار توسعه بر ريل مناسب حرکتي قرار دارد.

معتقديم هر شهرداري که رسانه را بازوي مديريتي خود ميداند و از انتقاد استقبال مي کند، مديري دلسوز و به دنبال ارائه بهترين خود است.

به شخصه بارها منتقدانه موضوعات مختلف و نياز هاي شهروندان را در جلسات متعدد با شهردار و اعضاي شورا مطرح کرده ام، و هر بار با اعلام شهروندان و يا گذر در محلات، شاهد بهتر شدن اوضاع بوده ام.

مديريتي که نقد درست را بر نمي تابد، صندلي را بر خدمت ترجيح داده و اين بزرگترين سم مديريت در کشور است. اميدواريم که خدمت به مردم همچنان در مشکين دشت ادامه پيدا کند./مهدی مزرئی

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا