اصالت و عظمت مؤسسه رازی به قدمت تاریخی آن گره خورده است

فردیس نیوز، رئیس سازمان دامپزشکی کشور با تأکید بر اینکه پیشینه و تاریخ یک مجموعه نشان‌دهنده اصالت و بزرگی آن است، اعلام کرد که مؤسسه تحقیقات واکسن و سرم‌سازی رازی به دلیل همین شاخصه‌ها از جایگاه والایی برخوردار است.

علیرضا رفیعی پور در مراسم بزرگداشت سالگرد تأسیس مؤسسه تحقیقات واکسن و سرم‌سازی رازی که در سالن اجلاس سران تهران برگزار شد، عنوان کرد که یک قرن فعالیت این مؤسسه و حوزه دامپزشکی همواره مایه افتخار بوده است. وی اشاره کرد که تشکیلات دامپزشکی از سال 1296 تأسیس شده و مؤسسه رازی به همراه دانشکده دامپزشکی نیز قدمتی حدود 100 سال دارند.

او با اشاره به پیشرفت‌های مداوم این حوزه‌ها تصریح کرد که هرچند توانایی رشد و توسعه وجود دارد، اما باید حرکت به سمت فناوری‌های نوین و پیشرفته در دستور کار قرار گیرد. رفیعی پور افزود که حتی با وجود گسترش قابل توجه در حوزه دانشگاهی، اکنون باید تمرکز بیشتری بر تحقیق، پژوهش، واکسن‌سازی، تشخیص و آزمایشگاه داشته باشیم.

وی با تأکید بر ضرورت تقویت تحقیقات علمی اظهار داشت که اگرچه این صد سال بسیار شکوهمند بوده است، اما برای مقابله با چالش‌های آینده نیازمند توسعه بیشتر در زمینه پژوهش هستیم. او همچنین به اهمیت مأموریت‌های بین‌المللی دامپزشکی در زمینه‌های بهداشتی، نظارتی و پایش اشاره کرد و گفت که تمام فعالیت‌های این حوزه بر پایه اصول بهداشت جهانی دام استوار است.

مؤسسه رازی، حامی اصلی کشور در مقابله با بیماری‌ها

رئیس سازمان دامپزشکی کشور اعلام کرد که در عرصه پیشگیری از بیماری‌ها، مؤسسه رازی همواره نقش کلیدی داشته است. وی خاطرنشان کرد که واکسن‌های تولیدشده در این مؤسسه طی یک قرن توانسته‌اند شعار «پیشگیری بهتر از درمان است» را به بهترین شکل محقق کنند؛ دستاوردی که در مقایسه با بسیاری دیگر از نقاط دنیا کم‌نظیر است.

رفیعی پور تأکید کرد که بدون واکسن‌های مناسب، امکان حفاظت از سرمایه دامی کشور، تولید محصولات خام سالم و بهداشتی و جلوگیری از بیماری‌های مشترک انسان و دام وجود ندارد. وی افزود که طی سال‌های اخیر شرکت‌های دانش‌بنیان متعددی ایجاد شده‌اند که در زمینه تولید واکسن فعالیت می‌کنند. اکنون حدود هفت شرکت دانش‌بنیان مشغول ساخت واکسن هستند که به توسعه این حوزه کمک کرده‌اند.

اقتصاد دامی؛ دومین ارزش اقتصادی پس از نفت

رفیعی پور اعلام کرد که اقتصاد دامی کشور با جمعیت 90 میلیون راس دام جایگاه دوم اقتصادی را پس از نفت دارد. وی این اقتصاد را به پیکری تشبیه کرد که دو بال آن یکی مؤسسه رازی و دیگری دامپزشکی است. او با بیان اینکه همچنان نیازمند واکسن‌های جدید و وارداتی هستیم، اظهار امیدواری کرد که این واکسن‌ها با سرعت بیشتری توسعه یابند.

وی تأکید کرد که مؤسسه رازی می‌تواند نقش مهمی در تأمین واکسن‌های مورد نیاز دام، طیور و آبزیان ایفا کند، اما تولید این واکسن‌ها نباید بیش از حد زمان‌بر باشد. ساخت نسل جدید بسیاری از واکسن‌ها باید حداکثر ظرف پنج سال تحقق یابد تا بتواند به نیازهای داخلی و منطقه‌ای پاسخ دهد.

رفیعی پور همچنین اشاره کرد که بیش از 100 پلتفرم درخواست مجوز واکسن در دست بررسی قرار دارد. با وجود اینکه بسیاری از تولیدکنندگان بر ساخت 10 تا 15 نوع واکسن تمرکز دارند، وی ابراز امیدواری کرد که نگاه تازه‌ای به سمت تولید واکسن‌های نسل جدید با فناوری‌های پیشرفته معطوف شود. او اضافه کرد که نوآوری در تولید بذرهای متفاوت برای واکسن‌ها، از جمله واکسن‌های ماکروپلاسمای طیور، آبزیان و حیوانات خانگی باید جزو اولویت‌های اصلی قرار گیرد.

خبر:مهدی ملکی
عکس : حسن سمیعی

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا